Logo Lefdal
Sammelign produkter Opptil 3 produkter av samme produkttype kan sammelignes.

DAB i bil

Når de store radiokanalene går over fra FM til DAB i løpet av 2017 (tidspunkt avhengig av hvor du bor) er det ikke bare radioen i stua og på kjøkkenet som kan bli stum. I de fleste tilfeller står det fortsatt en FM-radio i bilen og den kan også bli stum som en østers. DAB i bil kan løses på forskjellige måter og vi tar for oss noen av mulighetene på denne siden. 

Les mer om Dab i bil
Adaptere til bruk med eksisterende FM-bilradio


Den enkleste metoden for å få DAB+ i din eksisterende bilstereo er ved å installere en adapter til det anlegget som allerede finnes i bilen. De fleste av disse er ment å kunne monteres enkelt og uten spesielle forkunnskaper.

Ulike adaptere kan ha litt forskjellig monteringsprosedyre, men felles for alle er at de trenger en antenne. Denne bør monteres inntil høyre A-stolpe (f.eks.) og du må trekke antennen til der du har plassert adapteren. Selve adapteren kobles til strøm (noen kan kobles rett til 12v sigarettenneruttaket) og så vil du kunne ta inn DAB+ via din gamle bilstereo. 

Når det gjelder lyd fra adapteren til bilradioen så finnes det flere muligheter. Noen adaptere konverterer DAB til FM og sender signalet trådløst til en FM-frekvens du har bestemt på bilradioen din. Det finnes også muligheter for å ta lyden via kabel til bilradioen for enda bedre lydkvalitet.

Dersom du trenger eller ønsker profesjonell montering tilbyr vi selvfølgelig det også. Les mer om profesjonell montering av DAB-adapter i bil her

Bytte radioenheten i bilen

Dab+ bilstereo
Dersom bilen din har standard radio / cd-spiller så kan denne i mange tilfeller byttes ut med en ny DAB+ kompatibel enhet. Dette gir deg stort utvalg i forskjellige radioer og prisklasser å velge mellom, både i enkel og dobbel høyde. Det er ikke veldig vanskelig å bytte radio, men litt fingernem bør man nok være. Det kan for eksempel være noe mer komplisert i en nyere bil hvor mye er godt integrert i dashbordet.
Eksempel på en forenklet fremgangsmåte:
  • Fjern pyntelisten rundt radioenheten 
  • Dra ut radioenheten og løsne strøm/høyttalerledningene og antennekabelen
  • Dra ut rammen den gamle radioenheten er festet med
  • Sett inn ny ramme
  • Fest DAB+ antennen f.eks. langs høyre a-stolpe og trekke antennekabelen til bilradioen gjennom dashbordet
  • Koble strøm/høyttalerledningene og antennekabelen til bilradioen
Vær oppmerksom på at montering vil variere fra bil til bil. 

Dersom du plasserer antennen korrekt inne i bilen, vil mottaket bli bra, men bor du et sted med krevende radioforhold kan det lønne seg å installere en ekstern antenne (f.eks. på taket) for maksimalt godt mottak. Dersom du monterer en adapter kan det være smart å montere den høyt slik at du ikke må fjerne blikket for mye fra trafikken når du betjener adapteren. Mange adaptere kan også fungere som handsfri, og kan motta musikk trådløst fra for eksempel en mobiltelefon (via bluetooth), så dersom det er viktig for deg, kan det være smart å sjekke dette før du går til anskaffelse av adapter. Se ellers her for vårt sortiment innen bilstereo

Dabmontering

Søkeordforslag

 

Merke

Butikker

Informasjon og kampanjer