Bestill julegavene på nett innen søndag 17. desember (Postnummer 9000-9999 innen 16.12) - trenger du hjelp med julegave? klikk her

Logo Lefdal
Sammelign produkter Opptil 3 produkter av samme produkttype kan sammelignes.

MESH-nettverk - godt nett gjennom hele huset

Når poden spiller FIFA, far henger på finn.no, mor jobber og minsten ser på film – i hvert sitt rom, ja da blir de aller fleste nettverk relativt sterkt utfordret. Vegger, etasjer og lange strekninger gir dårlige signaler og enda dårligere stemning. Men nå kan du endelig være på samme nett, og med samme gode styrke og hastighet, gjennom hele huset ditt. Og det beste av alt – du kan fikse det helt selv!

Hva er MESH?

 

Kort forklart lager MESH et rutenett i huset ditt med små baser (noder). WIFI-signalene går fra node til node og henter nett fra samme ruter. Dette gjør at du til alltid vil være på samme nettverk og ikke trenger å bytte nettverks-ID når du beveger deg rundt i huset, som er vanlig dersom man benytter en rekkeviddeforlenger.

MESH har lenge vært brukt på bedriftsmarkedet, og teknikken er slettes ikke ny. Det som er nytt er at du nå med enkle grep kan installere dette i ditt eget hjem. Nodene utformes slik at de skal ta liten plass og passe inn i miljøet, og prisen er slettes ikke avskrekkende.

Men selv om du skaffer deg MESH eller et annet produkt for å bedre nettsignalene i huset ditt, så vil det fortsatt være noen andre faktorer som kan ødelegge nettopplevelsen for deg.

Orbi nett
utstyr

Gammelt utstyr

 

Det har skjedd utrolig mye med teknologien vår på bare få år. Eldre smarttelefoner, PCer, nettbrett og TVer evner ikke å utnytte den høye hastigheten leverandøren din leverer til deg. Ja faktisk takler ikke gamle Smarttelefoner fart over 20mb/s!

Plassering av utstyr - samme nett i et rutenett

 

Plasseringen av det trådløse utstyret i huset vil påvirke dekningen i huset ditt, uansett hvor nytt og flott alt er. En god huskeregel er at dersom utstyret plasseres godt synlig, vil også dekningen bli langt bedre!

Dersom du tidligere har benyttet en rekkeviddeforlenger har du ganske sikkert opplevd at du bytter nettverks-ID når du forflytter deg rundt i huset. I et MESh-nettverk er ikke dette nødvendig. Det skyldes at dersom du befinner deg et stykke fra ruteren, hentes nettsignalet fra den noden du befinner deg nærmest, og ikke helt tilbake til ruteren som kanskje befinner seg en etasje ned og i andre enden av huset. Denne noden henter igjen signalet fra sin nærmeste node, eller ruteren, om det er nærmeste kilde.
Nettet flyter med andre ord fra ruter til nor, og fra node til node. Samme nett inn – og samme nett ut til deg.Hva er forskjellen på et Mesh-nettverk og en trådløs nettverksutvider?

Mange lurer nok på hva forskjellen på et Mesh-system o gen trådløs nettverksutvider er. Som navnet tilsier utvider en nettverksutvider den trådløse rekkevidden ved en tilkobling til routeren og videreføring av signalet. Det utvidede nettverket skaper et tilgangspunkt uten å vite om det er andre utvidelser koblet til same nettverket, med Mesh-nettverkssystemet kommuniserer hver eneste router I systemet med hverandre for å gi deg det kraftigste signalet.

Mesh

Mesh-nettverk

Et Mesh-nettverk dekker hele boligen og opererer med ett domenenavn og passord. Dette gjør at du kan bevege deg fritt i hele huset og bruke samme nettverk uten at det går ut over kvaliteten på nettsignalet og dekningen.

 En tradisjonell nettverksutvider leverer dårligere signal jo lenger den er fra routeren.

Tradisjonell nettverksutvider

En tradisjonell nettverksutvider leverer dårligere signal jo lenger den er fra routeren. Mange tradisjonelle utvidere opererer med sitt eget nettverksnavn, noe som gjør at du må skifte WiFi-tilkobling når du forflytter deg rundt i boligen din. Det betyr at nettet både kan falle ut og at du opplever tregt nettverk.Er Mesh-nettverk det rette for deg?

Mesh-nettverkssystemer er perfekt for deg som har et hjem med flere etasjer og tykke vegger som hindrer spredningen av nettverkssignal rundt I huset. Mesh-nettverksløsning er også perfekt om du bor i et hus med unike løsninger som går på flere plan.

Antallet enheter som er koblet til det trådløse nettverket vil øke mer og mer i nærmeste fremtid og det dukker stadig opp nye, smarte og enkle løsninger. Å styre hjemmet trådløst er en del av den moderne tiden vi lever i. Nettopp derfor er det viktig å ha et stabilt og lynraskt trådløst nettverk.