Logo Lefdal
Sammelign produkter Opptil 3 produkter av samme produkttype kan sammelignes.

Det finnes et headset til alle

Er du usikker på hvordan finne ut hvilket headsett du skal kjøpe? Før var det to typer headset, eller hodetelefoner om du vil. Det var de store. Og de litt mindre. Nå er mulighetene nær sagt uendelige. Det finnes et headset til omtrent hva som helst. De kommer i alle farger og fasonger, i alle prisklasser og til flere formål. Vi har laget en liten oversikt til deg så det blir litt lettere å vite hva du skal vektlegge når du skal kjøpe ditt neste headset.
Hvordan finne det perfekte headsettet?
Fritid og hjemme

Hodetelefoner til fritid

Det finnes en enorm gruppe hodetelefoner som kun er nettopp det – hodetelefoner. De finnes i absolutt alle prisklasser, de kommer i all verdens farger og de har en viktig funksjon; de skal overføre din favorittmusikk til ditt øre.

Og samtidig kanskje få deg til å se litt kul ut?

Her er det rett og slett bare smak og lommebok som bestemmer. Du kan få helt fine hodetelefoner til godt under tusenlappen, eller du kan svi av en halv månedslønn og vel så det.

Uansett om det er designet som teller eller kun lydkvalitet er det bare å sette av god tid og prøve alt du kommer over. For her er det mye å velge mellom.

De forskjellige hodetelefonene kommer med ulike utganger. Husk å sjekke at det headsettet du ønsker deg er optimalisert for den enheten du skal koble det til.

Hodetelefoner til trening

Dette er den kategorien der det aller viktigste er hvor godt headsettet sitter. Å ustanselig miste en ørepropp under joggeturen kan ødelegge selv den fineste treningsøkt, så her er passform helt vesentlig. De bør være lette og ha mulighet til å bytte ut enkelte bestanddeler for å tilpasse pluggen til ditt øre. Det kan være en fordel at de er trådløse da dette gir deg større frihet i treningen, og da er batterikapasitet også en viktig faktor.

Når du skal velge hodetelefoner til trening er det mange ting å tenke på. Du vil unngå å sette deg fast i ledningen, de må være lette, ikke for varme, sitte godt og ha god batterikapasitet. I tillegg finnes det apper og pulsmålere og en rekke andre muligheter – så her er det ikke lett å velge rett! Det første du må ta stilling til er om du trenger og vil bruke alle de små tilleggsattributtene som har dukket opp de siste årene. Det er ikke sikkert at du trenger nok en enhet som måler puls og temperatur og hvem vet hva, men om dette er avgjørende for deg – så finnes det meste. Da er det bare lommeboka som avgjør hvor grensa skal gå.


Jabra Sport Pulse - Råe inears for trening
Sony noice cancelling hodetelefoner

Hodetelefoner til jobb

De aller fleste som ønsker seg et headset til jobb, er på jakt etter ett som skiller ut støy og lar deg ta telefonen samtidig som du kan lytte til egen musikk i god kvalitet. Her kan du faktisk selv ofte velge hvilken støy du ønsker å fjerne; om det er noen lyder, alle lyder eller om du vil høre hva folk sier rundt deg. Dette gjør de nye headsettene ypperlige for deg som jobber i produkjsonslokaler eller landskap.

Du kan velge mellom større omsluttende hodetelefoner eller mer diskret ørepropper. Den største fordelen med sistnevnte er at det ikke blir like varmt som med de som omslutter øret helt. Men også disse små hodetelefonene kan holde unødvendig støy borte. Ved hjelp av en liten mikrofon som tar opp lyden i rommet rundt deg, skaper headsettet en motstøy som gjør at lydbildet ditt mister den omkringliggende lyden. Det du hører er din musikk eller den du snakker med på telefon.

Og apropos det siste; husk at selv noen av de større hodetelefonene kan kobles opp til telefonen din sånn at du kan svare på anrop uten å måtte bytte headset!

Hodetelefoner til barn

Det er ikke til å stikke under stol at barns bruk av nettbrett og telefoner kan være i overkant støyende og irriterende for oss rundt til tider. Det er ikke alltid man har like lyst til å høre på begge barnas favorittmusikk, eller yndlingsfilm – samtidig – i bilen eller i stua.

Med et headset tilpasset barn løser dere dette problemet lett, men det er noen ting man må tenke på. Barn har sensible ører og det er derfor satt en anbefalt desibelgrense som alle barnetilpassede hodetelefoner må holde seg under. Dette betyr at du trygt kan kjøpe disse og være sikker på at de aldri vil gi mer enn 85 db og lite bass. Det er heller ikke anbefalt at barn under tre år bruker hodetelefoner, så frem til da må du nesten tåle Bestemor Skogmus’ vise for endte gang på vei opp til vinterfjellet.

Du kan også velge mellom trådløst headset eller et med ledning. Fordelen med førstnevnte er at barnet kan gå bort fra nettbrettet eller telefonen uten fare for at enheten blir med i slengen. Man unngår også brudd på kabelen, noe som ikke er heldig for hverken hodetelefonene eller enheten det er koblet til. Se noen utvalgte modeller her
Hodetelefoner for barn
Gamingheadsett

Hodetelefoner til spill

Dette er hodetelefoner som vil bli brukt mye. Og lenge. Dessuten tilfaller også disse en brukergruppe med sterke preferanser. Det er viktig at headset til spill har justerbar mikrofon. Lydbildet kan enten være surround eller stereo. Vi anbefaler surround slik at man i enda større grad føler at man står midt inne i spillet.

På de aller fleste headset for spill vil man også ha mulighet til å programmere inn forhåndsinnstillinger slik at man lett kan bytte lybilde eller andre detaljer ettersom man bytter spill.

Og har du tenkt på en ting; gjennom mange spill snakker man med folk over hele verden, og dermed utvikler man seg enormt på engelsk! Hvem hadde vel ikke satt pris på den språktreningen i sine unge år på skolen? Les mer om Gamingheadsett her

Sjekk ut vårt rikholdige sortiment her:

Ingen produkter er tilgjenglig

Beats by Dr. Dre Wireless hodetelefoner (matt sort) Beats by Dr. Dre Wireless hodetelefoner (matt sort)
STUDIOWIRMBK
Beats by Dr. Dre Wireless hodetelefoner (matt sort)
1995
 
Salg mandag - avsluttet
 
 • Trådløse aorund-ear hodetelefoner
 • Bluetooth 2.1 med ERD
 • Adaptive Noise Canceling
  
 
Beats Studio trådløse around-ear hodetelefoner (sort)
STUDIOWIRGBK
Beats Studio trådløse around-ear hodetelefoner (sort)
3095
 
Salg mandag - avsluttet
 
 • Aktiv støyredusering
 • Bluetooth, 12 timer batteritid
 • Fjernkontroll på ørekopp
  
 
Beats by Dr. Dre Studio trådløse hodetelefoner (titan)
STUDIOWIRTI
Beats by Dr. Dre Studio trådløse hodetelefoner (titan)
1990
 
Salg mandag - avsluttet
 
 • Trådløse aorund-ear hodetelefoner
 • Bluetooth 2.1 med ERD
 • Tilpasningsbar støydempingsfunksjon
  
 
Beats Studio trådløse around-ear hodetelefoner (hvit)
STUDIOWIRGWH
Beats Studio trådløse around-ear hodetelefoner (hvit)
3095
 
Salg mandag - avsluttet
 
 • Aktiv støyredusering
 • Bluetooth, 12 timer batteritid
 • Fjernkontroll på ørekopp
  
 
JayBird Freedom Special Edition in-ear hodetlf. (sort)
FREEDOMSEBK
JayBird Freedom Special Edition in-ear hodetlf. (sort)
1095
 
Salg mandag - avsluttet
Sammenlign
Ikke tilgjengelig
 
 • Trådløse in-ear hodetelefoner
 • Bluetooth
 • Inkludert ladeklips
  
 
JBL Reflect Mini Bluetooth in-ear hodetelefoner (sort) JBL Reflect Mini Bluetooth in-ear hodetelefoner (sort)
JBLREFMINBTBK
JBL Reflect Mini Bluetooth in-ear hodetelefoner (sort)
444
 
SPAR: 535,-*
Sammenlign
Ikke tilgjengelig
 
 • 5.8 mm dynamiske element
 • Tåler svette – perfekt til trening
 • Bluetooth og in-line kontroll
*Spar-beregning; laveste pris på prisjakt.no 08.11.17
  
 
Loading